2008. október 24., péntek

Milyen az élet Ausztráliában


És hogy milyen az élet Ausztráliában. Az biztos hogy jobb. Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, kiszámíthatóbb. Az emberek a játszótéren oda jönnek hozzád. Megkérdezik hogy vagy, honnan jöttél.




A mi utcánkban a kukások délután járnak, mert az itt lakók ezt kérték, hiszen ŐK SZERETNEK délelőtt sokáig aludni.


A parkban a kacsák sétálnak és a kutyák a közelükbe se mehetnek. Még az úton is leáll a forgalom, ha egy kacsa átmegy rajta. A kacsákra és persze az össze állatra vigyáznak. Nem festhetsz le egy házat, aminek az eresze alatt fecske fészek van. Ki kell hívni az állatvédőket, hogy mi legyen a tennivaló...




Nem szemetelnek.


Mindig bekötik a biztonsági övet.


Rendszeresen, inkább azt mondom, hogy gyakran rendeznek kerti partikat, amire a környéken lakókat és barátaikat hívják meg. Elég sokat isznak. Többet isznak mind mi. Ezen héten mi négyszer voltunk kerti sütögetésen.



Visszatérve az itteni életre, még nehezen tudom megítélni, de más az érték.
Az utcák szélesek. Minden tiszta és rendezett. Az emberek nem jelentgetik fel egymást. Úgy vettem észre, segítenek akin tudnak.


Nincsenek kerítések, vagy ha van, akkor nagyon alacsony.
Az emberek sokkal többet keresnek, mint nálunk. Az étel sokkal olcsóbb mint MMagyarországon. A lakás fenntartási költségek nevetségesen alacsonyak. Mi az ami drágább mint nálunk? Az alkohol, de nem sokkal.



Nagy autók az utcákon. Pálma fák mindenhol. Az emberek kertjében citrom és narancs. Különleges madarak és papagájok a fán. Más világ, ahogy Péter mondaná.




Nincsenek megjegyzések: